Η ALOVA SA ιδρύθηκε το 2013. Η εμπειρία της ΑLOVA έχει τις βάσεις της σε μια παράδοση τριάντα χρόνων, από τότε που οι ιδρυτές της παρασκεύαζαν φυσικά καλλυντικά στο εργαστήριο του φαρμακείου τους.

Σήμερα η επιστημονική ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της ΑLOVA απαρτίζεται από κοσμετολόγους, φαρμακοποιούς και χημικούς, που υπηρετούν πιστά εδώ και χρόνια τον χώρο της υγείας και της ομορφιάς. Ελέγχουμε τη δράση και την αποτελεσματικότητα με in vivo και in vitro κλινικές μελέτες σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα. Παράλληλα διενεργούνται κλινικές μελέτες καθε φορά στο τελικό προϊόν σε στενή συνεργασία με Ερευνητικά Ινστιτούτα.

Οι κύριες δραστηριότητες της Εταιρίας είναι η ανάπτυξη και εμπορία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προϊόντων περιποίησης προσώπου ,σώματος και μαλλιών, καλλυντικών, μακιγιάζ, βρεφικών καλλυντικών και προϊόντων εγκυμοσύνης. Τα εμπορικά ονόματα των προϊόντων της Εταιρίας είναι VITAMIN+PLUS και ΦΟΡΜΟΥΛΑ (PL). H Eταιρία έχει την αποκλειστική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα την Επαγγελματική Σειρά Μακιγιάζ MESAUDA MILANO από την Ιταλία.

Οι κύριοι εμπνευστές και δημιουργοί της η φαρμακοποιός και κοσμετολόγος Βαλίνα Στεφανίδου & ο Λάζαρος Ανδρεαδάκης, πρωταγωνιστούν στη διαμόρφωση και καθιέρωση του brand, ενώ συμμετέχουν στην Έρευνα και Ανάπτυξη των καινοτόμων καλλυντικών φορμουλών, σε συνεργασία με Ελληνικά ερευνητικά κέντρα.